Thursday, July 15, 2010

Kek Lapis Prune

Resepi Kek Lapis Prune

Bahan-bahan :
1 cawan buah prunes
320 gm mentega
200 gm gula cstor
1 sudu besar serbuk koko
1 sudu teh perisa coklat
4 biji telur
150 gm tepung gandum
2 sudu teh soda bikarbonat
1/2 cawan susu segar
1 1/2 cawan air
2 sudu teh pewarna kuning

CARA PENYEDIAN :
  1. Rebus buah prunes bersama-sama 1 1/2 cawan air. Kemudian di potong 4.
  2. Pukul mentega dengan gula hingga kembang.
  3. Masukkan telur satu demi satu.
  4. Ayak tepung gandum bersama soda bikarbonat.
  5. Adunan di bahagi dua.
  6. Satu adunan dimasukkan pewarna kuning. Satu adunan dimasukkan serbuk koko, perisa coklat dan dicampur dengan buah prunes yang telah direbus tadi.
  7. Masukkan 1/2 cawan susu ke dalam adunan berwarna kuning.
  8. Masukkan ke dalam acuan kek berselang seli dengan adunan coklat dan kuning dan di bakar hingga masak.

0 Comments:

Quenari's Kitchen   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP