Friday, July 16, 2010

Coklat Kekacang Buahan

Resepi Coklat Kekacang Buah-Buahan


Bahan-bahannya :
30 gm tepung gandum
250 gm coklat (dicairkan)
125 gm asam manis
125 gm kacang hazel ( cincang halus )
125 gm buah-buahan campuran
90 gm kelapa dalam tin
75 gm jem perasa limau
60 gm gula halus
155 gm badam ( dicincang )
Gula aising untuk hiasan

CARA PENYEDIAAN :
  1. Masukkan badam, kacang hazel, buahan campur, kelapa , jem , gula, tepung dan asam manis ke dalam bekas. Putar hingga rata kemudian masukkan coklat cair, dikacau rata.
  2. Sediakan acuan 7x11 inci, sapukan mentega. Masukkan adunan dan bakar selama 25-30 minit atau sehingga masak.
  3. Sejukkan dan tabur gula aising di atas nya untuk hiasan. Potong ikut citarasa.

0 Comments:

Quenari's Kitchen   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP