Tuesday, October 5, 2010

Coklat Bunga Sakura

Resepi Coklat Bunga Sakura
Bahan untuk inti :
60 ml susu cair
150 gm coklat susu kompaun
1 sudu besar pes kacang hazel
Pewarna merah jambu.

CARA MEMBUATNYA :
  • Panaskan susu cair dengan kaedah double boiler. Kemudian masukkan coklat susu. kacau sebati lalu masukkan pes kacang hazel. Sejukkan.
Bahan untuk membuat coklat :
50 gm coklat putih - dicairkan
150 gm coklat putih - dicairkan dengan pewarna ungu.
150 gm coklat susu - dicairkan.

CARA MEMBUATNYA :
  1. Tuangkan sedikit coklat putih berwarna merah jambu ke tengah bunga.
  2. Tuangkan coklat putih yang dicampurkan warna ungu ke acaun tadi. Paipkan inti kedalam coklat tadi.
  3. Penuhkan coklat ke dalam acaun. Sejukkan.

0 Comments:

Quenari's Kitchen   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP