Wednesday, September 22, 2010

Daging Masak Merah

Resepi Daging Masak Merah

Bahan-Bahan :
Daging - dipotong ikut cita rasa dan direbus seketika ( simpan air rebusan )
8 tangkai cili kering  -  dikisar halus
5 ulas bawang merah  - di kisar halus
3 ulas bawang putih  -  dikisar halus
2 sm halia                -  di kisar halus
1 labu bawang besar  -  dihiris nipis bulat-bulat
2 sudu kicap pekat
3 sudu sos cili Thai
Sedikit Garam & Gula
Minyak untuk menumis

CARA MEMASAK :
  1. Tumbuk daging yang telah direbus seketika. Jangan sampai hancur.
  2. Tumis bahan-bahan yang dikisar hingga naik bau dan letakkan air rebusan daging.
  3. Masukkan daging dan biarkan seketika. Masukkan bawang besar.
  4. Masukkan kicap, sos cili Thai, garam dan gula. Kacau rata. Tunggu hingga daging agak kering dan masak bolehlah di hidang.

0 Comments:

Quenari's Kitchen   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP