Friday, October 22, 2010

Chinese Cream of Sweet Corn Sup

Resepi Chinese Cream of Sweet Corn Sup
Bahan-bahan :
1 tin jagung krim
 2 keping tauhu - potong kiub kecil
100 gm cendawan hitam - potong kiub kecil
100 gm lobak merah - potong kiub kecil
Garam secukup rasa
50 gm serbuk lada sulah
250 gm tepung jagung

Bahan untuk stok :
440 gm kubis cina
200 gm lobak merah
1 liter air
** Bahan-bahan ini dikukus selama 2 jam dan ambil airnya.

CARA MEMBUAT :
  • Tauhu, cendawan hitam dan lobak merah dicelur seketika.
  • Panaskan stok sayur-sayuran dan masukkan bahan-bahan yang dikukus, jagung, garam dan serbuk lada sulah.
  • Akhir sekali masukkan tepung jagung agar sup menjadi pekat dan lebih enak. Sedia untuk di hidang.
Chinese Cream of Sweet Corn Soup Recipe

0 Comments:

Quenari's Kitchen   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP