Wednesday, July 14, 2010

Kek Coklat Lapis Talam

Resepi Kek Coklat Lapis Talam

Bahan Kek 
125 gm mentega
100 gm gula
100 gm tepung naik sendiri
20 gm serbuk koko
3 biji telur
Esen vanila

Bahan Talam
3 x 60 gm serbuk krim kelapa
220 gm gula
100 gm tepung Hon Kwee
900 ml air
1 1/2 sudu besar jeli segera
Sedikit esen kelapa
Sedikit esen pandan

CARA PENYEDIAAN :
  1. Untuk membuat kek, pukul mentega dan gula hingga gebu. Masukkan telur dan gaul hingga sebati.Masukkan tepung dan vanila. Kacau lagi. Tuangkan adunan ke dalam acuan dan bakar dalam ketuhar hingga kek masak. Apabila sejuk potong kepada tiga lapis.
  2. Untuk membuat lapisan talam, satukan ke semua bahan dan masak di api sederhana hingga pekat.
  3. Lapiskan kek dengan talam dan biar beku. Setelah beku bolehlah di potong.

0 Comments:

Quenari's Kitchen   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP