Coklat Pudina
CARA MENYEDIAKAN :
- Panaskan air dan madu dengan menggunakan kaedah 'double boiler'.
- Setelah cair masukkan coklat putih. Kacau hingga sebati dan masukkan perasa pudina dan pewarna hijau. Kacau lagi.
- Sejukkan.
CARA MEMBUAT :
- Tuangkan coklat putih yang dicampurkan dengan pewarna hijau kedalam acaun berbentuk daun. Bekukan seketika.
- Satukan coklat susu dan coklat gelap kemudian masukkan sedikit perasa pudina.
- Tuangkan setengah campuran coklat ke dalam acaun. Paipkan inti pudina kedalamnya.
- Tuang coklat sehingga penuh acaun. Bekukan di dalam peti sejuk lebih kurang 20 minit sebelum keluarkan dari acaun.
Gambar : Coklat tu saya buat sendiri .
Tag : Resepi coklat buatan sendiri, Resepi homemade Chocolate .
0 Comments:
Post a Comment