Rendang Tok
CARA MEMBUAT :
- Masukkan semua bahan ( kecuali hirisan kelapa) ke dalam kuali. Masak dengan api perlahan sehingga kering. Paling cepat dua jam atau sehingga masak.
- Padam api dan masukkan hirisan kelapa. Kacau rata dan angkat.
Posted by Quenari at 10:17 AM
Labels: ღ Aneka Lauk Pauk, ღ Aneka Rendang, ღ Masakan Daging, ღ Masakan Negeri Perak
KELAS MEMBUAT COKLAT DI BATU PAHAT,JOHOR
KAEDAH ONE TO ONE
YURAN RM200.00
Anggaran Masa : 09 PG - 4 PTG
Perkara meliputi:
1) Jenis dan perbezaan coklat.
2) Cara-cara membuat inti praline coklat
3) Teknik 'tempering' coklat Couverture yang mudah.
4) Membuat coklat menggunakan coklat compound : coklat strawberry/orange delight, coklat lollichoc, coklat oreo, coklat edible.
5) Teknik mewarna coklat putih.
Kelas terhad hanya kepada 4-5 orang sahaja
(anda akan membawa balik coklat yg menarik dan enak)
** Potongan harga bayaran akan dikurangkan jika anda dalam satu kumpulan seramai 5 orang atau lebih **
Hubungi : PN AIDA
Email : dee.areeda@gmail.com
SMS : 013-7907022
Alamat : Batu Pahat, Johor
Quenari's Kitchen © 2008. Template Recipes by Emporium Digital
0 Comments:
Post a Comment